Zmieniłem uprawnienia dla tych dwu plików, transmission ruszył ale wyskakuje błąd i nie pobiera, coś że nie może zapisać. Katalog docelowy dla usera jest dostępny.
Chyba mnie to przerasta, może lepiej przy starcie zmieniać prawa chmod -R 760 dla katalogu docelowego, tylko gdzie to dodać żeby przy starcie się wykonywało?
Spróbuj jeszcze inaczej. W settings.json (edytować ręcznie można go tylko gdy daemon jest wyłączony, inaczej zmiany się nie zapiszą) zmień parametr UMASK. Jeżeli ma on przypisaną wartość 18 to ją zmień na 0 (zero). Zapisz zmiany, odpal daemona, pobierz jakiś plik i sprawdź czy to rozwiązało Twój problem.
[small]Pozdrawiam, Monter Asus RT-N18 + FreshTomato 2019.3 K26ARM USB AIO-64K-NOSMP + ILHM v2 HTPC Chieftec FLYER FI-02BC-U3 + GA-H61N-USB3 + i3-3225 + 4GB RAM + LibreELEC + Xbox DVD Remot
Witam ! Ja może trochę off-topic. Jestem zainteresowany zainstalowaniem transmission na nsa310, ale obawiam się jednej kwestii. Mam złe doświadczenia po zabawie z transmission na linksysie wrt160nl, mianowicie po zakończeniu ściągania pliku klient w dalszym ciągu upload`uje pliki. Aby to zmienić trzeba ręcznie interweniować i po prostu usunąć plik torrent, z zachowaniem danych. W domyślnym kliencie jaki jest zainstalowany w nsa310 widzę jedną zaletę - po ukończeniu ściągania pliki przechodzą automatycznie do zakładki zakończone i program nie wysyła żadnych informacji do sieci. Zdaję sobie sprawę, że to trochę egoistyczne ale zależy aby nie generować ruchu upload poza koniecznym. Czy ktoś mi może odpowiedzieć czy da się też transmission edystowac aby zachowywał się jak domyślny klient ? Dziękuję za informację
· Łącznie użytkowników: 24,126 · Najnowszy użytkownik: goldi111
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
tamtosiamto
23-09-2025 20:10
Mam rtax82u z merlinem, probuje zainstaowac Download master i mam info, zeserwer zdalny nie odpowiada. Sprawdalem przez kika dni i bz.
Maniek91PL
15-05-2025 19:35
witam! było coś gdzieś o obsłudze asus mesh w tomato moze? chętnie bym przetestował u rodziców
servee
24-01-2025 18:18
Światłowód + mediakonwenter. Ekranowana skrętka nie jest wymagana, taką sytuację już zastałem. Zamierzam ją wymienić na zwykłą. Da to coś?
shibby
17-01-2025 07:45
a ta skrętka ekranowana o której piszesz to jakiś wkopany przewód do bramy/furtki/kamer y zewn? Jak tak to jego też przez zabezpieczenie podepnij.
shibby
17-01-2025 07:43
no to pora zabezpieczyć kable LAN zabezpieczeniami przeciwprzepięciow ymi - tanio nie będzie. Jak przychodzi ci internet? Skrętką czy światłem? Jak skrętką to zacząłbym od tego.
servee
12-01-2025 12:52
Ponownie padły mi wszystkie porty sieciowe w routerze - to już 3-ci w 6 m-cy. Podejrzany to ekranowana, nieuziemiona skrętka - 12mb. Czy jest to możliwe?
dawidt
21-12-2024 01:09
siema
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa