14 Sierpnia 2022 07:57:41
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Wstęp do migracji z...
· Konfiguracja vlanów...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· VLAN na podstawie MAC
· Asus RT-AX86U i WPA3
· [SOLVED] Przechwytyw...
· Asus 4G-AC68U
· TP-link EAP245
· S1200V3RP
· ER-X + AC PRO + Toma...
· [S] Unifi switch US-...
· Wireless Client bez NAT
· Jak to skonfigurowac...
· Asus RT-ac68u i prę...
· [HOWTO] Kompilacja "...
· [HOWTO] Link Aggrega...
· VPN TAP Tomato Nie d...
· [S] Sprzedam EdgeRou...
· Asus RT-AC56U mod to...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [MOD] FreshTomato... [702]
· [MOD] FreshTomato... [380]
· Wstęp do migracj... [52]
· Asus RT-AX86U i WPA3 [7]
· Konfiguracja vlan... [3]
· VLAN na podstawie... [2]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
37% [149 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [209 głosów]

Atheros
Atheros
5% [21 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [4 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
3% [13 głosów]

Ogółem głosów: 403
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
44.200.171.74
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Pozostałe
 Drukuj wątek
Motorola wr850g v2 uwalona
slawekj
czesc, nie bede zakladal nowego tematu bo moj problem jest podobny Sad
wr850g + wgrany openwrt (z sukcesem).
1 logowanie do konsoli OK, zmiana danych, restart i niestety to by bylo na tyle Wink
nie moge zalogowac sie do panelu, brak odpowiedzi na pingi, tftp nie działa na domyslnym adresie. KOmp podłączony kablem, ystawione statyczne IP i maska
Diody świeca normalnie
aha, nie zdążyłem jeszcze dołożyć RS
W jaki sposób mozna resetowac ustawienia w OpenWRT, a wlasciwie co ja moge teraz zrobic z tym sprzetem?
pozdro

PS szukalem na forum, nie ma podobnego tematu Sad
 
dakol
A po wgraniu openwrt ustawiłes bootwait??
 
slawekj
ustawiałem, ale nie jestem pewien czy zostalo to zapisane w motce, bo strona juz się nie odświezyła

aha jak pisalem wyżej, sprzęt chyba nie jest uwalony bo firmware wgralo sie z sukcesem a poza tym diody działają normalnie.
podejrzewam, że część parametrów nie zostala uaktualniona wiec pewnie byłoby dobrze zrobićjakiś twardy reset i powrócić do ustawień standardowych

tylko jak Sad
Edytowany przez slawekj dnia 05-01-2007 21:57
 
jacbelfer
Nie chcę być złym prorokiem, ale ...jtag bo Twój sprzęt JEST UWALONY.

Motka uwala się przy byle goownie.
Przy każdym sofcie, przy modyfikacjach w sofcie itd. Sprzęt to jest dobry- używam i nie narzekam, ale gdybym nie miał jtaga to rozwalił bym ją w drobny mak.
Nie próbuj też na niej Tomato. Jestem po przejściach i odradzam. Naprawdę DD-WRT chodzi na tym jak burza.

Ale-- ArteQ na pewno zachęcał będzie do OpenWrtSmile
Edytowany przez jacbelfer dnia 07-01-2007 23:34
 
dakol
To fakt,że na motke trzeba uwazać ale w tym wypadku skoro FW załadowło sie ok to moze cos z klasa adresu ustaw w pc na stałe:
maska 255.255.255.0
w miejsce bramki niec nie wpisuj i zobacz z nizej wymienionymi adresami:

192.168.10.4
192.168.1.4
192.168.0.4
192.168.100.4

Sciągnij jakiegos ssh najlepiej putty i wpisuj te adresy tylko ze z 1 na koncuWink
No a jak to nie pomoze to pozostaje jtag...

jacbelfer ale co Ty chcesz od tego Tomato to ja nie wiem uzywam od 4 dni pobrałem cos ok 4Gb i stabilnie 2 pc po kablu + Laptop na Wi-Fi
 
jacbelfer
Używasz jej w trybie klienta ? Z tego co piszesz- nie.
Uwaliłem ją skryptem do Robsona. Może działa tylko na WRTkach ?...

Nie jestem też pewny czy w takim charakterze jakim jej używam działa mi Qos.
Do motki mam jeszcze podpięty po lanie AP, któy sieje sygnał radiowo a ja podłączam się do tego AP po lanie.
Piszę o tym w kilku wątkach i nikt nie umie mi pomóc.
 
arteq

Cytat

jacbelfer napisał/a:
Nie chcę być złym prorokiem, ale ...jtag bo Twój sprzęt JEST UWALONY.

Motka uwala się przy byle goownie.
Przy każdym sofcie, przy modyfikacjach w sofcie itd. Sprzęt to jest dobry- używam i nie narzekam, ale gdybym nie miał jtaga to rozwalił bym ją w drobny mak.
Nie próbuj też na niej Tomato. Jestem po przejściach i odradzam. Naprawdę DD-WRT chodzi na tym jak burza.

Ale-- ArteQ na pewno zachęcał będzie do OpenWrtSmile


Tomato chodzi dobrze, tyko trzeba to zrobić jak juz z OpenWrt lub DD-WRT. Pisałem ze z oficjalnego i sie pomyliłem, mi tez pada jak tak wgrywam. Trzeba koniecznie miec boot_wait=on. Tomato działa bardzo dobrze, poza wykresami, niemam jakos czasu zajrzec :/ OpenWrt polecam. DD-Wrt troche mniej :]
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l
 
jacbelfer
ArteQ a ten Qos będzie na moim konfigu działał ?
 
eda35877
Witajcie.

U mnie po starcie w hyperterminalu opróch standardowych informacji jest jeszcze mnóstwo czegoś takiego :

jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x0014100c: 0xcbaf in: 0x0014 in
Build Date: Tue Jan 13 14:34:1
jffs2_
jffs2_scan_eraseblock(): Mag
steadmask
jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x00141010: 0x66a5 in: 0x81ed in02,2003 Broadcom Corpo
steadC
steadf
Per

jffs2_scan_eraseblock(): Magic bitmask 0x1985 not found at 0x00151024: 0x4a6c in
stead
Further such events for this erase block will not be printed
Eep. Child "sed" (ino #51) of dir ino #2 doesn't exist!
Eep. Child "libutil-0.9.27.so" (ino #116) of dir ino #5 doesn't exist!
Eep. Child "librt-0.9.27.so" (ino #113) of dir ino #5 doesn't exist!
Eep. Child "note" (ino #124) of dir ino #7 doesn't exist!
Eep. Child "S10boot" (ino #88) of dir ino #69 doesn't exist!
Eep. Child "dbclient" (ino #160) of dir ino #147 doesn't exist!
Eep. Child "libipt_DNAT.so" (ino #236) of dir ino #206 doesn't exist!
Eep. Child "libipt_mark.so" (ino #243) of dir ino #206 doesn't exist!
Eep. Child "libipt_standard.so" (ino #245) of dir ino #206 doesn't exist!
Eep. Child "libipt_REJECT.so" (ino #239) of dir ino #206 doesn't exist!
Eep. Child "kernel.list" (ino #224) of dir ino #214 doesn't exist!
VFS: Mounted root (jffs2 filesystem) readonly.
Mounted devfs on /dev
Freeing unused kernel memory: 80k freed
Kernel panic: No init found. Try passing init= option to kernel.


Takich linii jest od cholery i trochę.
co mam z tym zrobić ? Co wgrać i jak ?

Pozdrawiam
Maciej
 
esem

Cytat

ArteQ napisał/a:
procedura ta sama jak jest tftp to jest dobrze(wgrywasz soft przciety oficjalny lub openwrt) jak nie to jtag koniec tematu.

wgrywaj z oficjalnego z www przyciety openwrt


AtreQ: mógłbyś mi na priva podrzuć przycięty oficjalny 6.xx...
Nie mogę sobie z hasłami poradzić...
 
pietia
Mam motorole wszystkie diody świeca na zółto prócz jednej od wifi, motorola posiada także port com
jak ustawić Hiperterminal krok po kroku aby podłączyć sie z motka Windows XP
 
pietia
w końcu udało mi sie połączyć przez hyperterminal
zobaczyłem coś takiego
pietiadz.ovh.org/motka/p.JPG
co mam teraz zrobić ??????
 
jacbelfer
Chyba jtag i wgranie cfe. Potem boot_wait i przez tftp oryginalny soft.
 
pietia
A ma może ktos takiego jtag-a do sprzedania bo zupełnie nie znam sie na elektroniceSad i instrukcję jak za pomocą niego przywrucić motorolkę do życia
 
jacbelfer
Cfe http://www.dd-wrt.com/phpBB2/download...1fd832cdc2

jtag (prosta sprawa) http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/C...JTAG_Cable

Oprogramowanie:
http://www.openlinksys.info/downloads...?cat_id=10
Edytowany przez jacbelfer dnia 13-03-2007 10:52
 
arteq
@jacbelfer niestety mylisz sie. JTAG jest zbedny

potrzebujesz wykonac polecenie

ifconfig eth0 ipaddr=192.168.10.1 mask=255.255.255.0
go

teraz wgrywasz po tftp soft na ip 192.168.10.1
po wszystkim
wgraj oficjalny 6.1.4
Edytowany przez arteq dnia 13-03-2007 14:46
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l
 
jacbelfer
Zwracam honor ArteQ
Po prostu nie wiedziałem, że można to zrobić w taki sposób.
Wytłumacz może co to polecenie zrobi. Uzdrowi cfe czy włączy boot wait ?
Z tego obrazka wyczytałem, że cfe jest be. Tak dla wiedzy chciałbym wiedziećSmile
 
arteq
to polecenie włączy interfejs lan i właczy tftp na motoroli
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l
 
3nd3r
jestem zielony z elektroniki...

przeczytałem temat, widze ze moja motka wymaga jtaga, ale ...
sam go sobie nie zrobię (nieszczególnie lubimy się z lutownicą).
Chciałbym po prostu kupić, najlepiej na allegro, ale trochę zgłupiałem...

przeglądam i nie wiem czy mam kupić sam kaleb czy kabel + programator ??

proszę wiec szanownych kolegów o pomoc, wskazanie co kupić ?

czy to np. coś takiego ?

http://www.allegro.pl/item174170411__programator_jtag_profesjonalny.html

a może ktoś, mógłby zrobić taki kabel i wystawić na allelgro a ja bym zlicytował ?

dzięi za wszelkie info Smile
 
jacbelfer
To nie to. Przedstawiony jtag służy do ratowania (uwalonych podczas programowania) tunerów satelitarnych.
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 30

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,101
· Najnowszy użytkownik: rdr3e
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

tamtosiamto
13-08-2022 20:57
nie za wczesnie na przejmowanie sie takimi sprawami? Wifi 6 jeszcze dobrze nie zagoscilo w domach, mozna powiedziec, ze wcale Smile pozyjemy zobaczymy. Najwyzej da sie po 1 apeku na 1 room i git Wink

dziubek
11-08-2022 22:09
Ciekawi mnie jak z przenikaniem sygnału przez przeszkody? https://www.telepo
lis.pl/tech/sprzet
/...y-z-wifi-7

sts
28-06-2022 11:11
Mój wynik po wifi 1.2GB/s (serwer po lan 1GB/s) https://tiny.pl/93
mj2 i szukam jeszcze czegos szybszego (mówimy o wifi)

maxikaaz
28-06-2022 10:50
@sts - nie, to wyniki z kabla. Klientów AC mam kilku, ale chyba wszyscy "jednostrumien
iowi" 80MHz (czyli 433Mbit/s), więc max. po radiu to ok. 200Mbit/s.

sts
28-06-2022 07:48
@maxikaaz Czy takie prędkości masz po wifi?

maxikaaz
27-06-2022 21:54
@sts - https://ujeb.se/tw
XQeW

maxikaaz
27-06-2022 21:42
@sts - u mnie światło 1000/300 obrabia R7000, awaryjnie mam AC56u. R7000 wykręca 930-940Mbit/s, AC56u mniej o jakieś 20-30Mbit/s. Na obydwu FreshTomato i CTF.

kille72
27-06-2022 19:11
Dołączył: 12/02/2007, zauważyłem ze jestem 15 lat starszy... Grin

sts
27-06-2022 13:30
No licze ze kiedys bedzie czyste czyste openwrt na ten sprzet. rdzenie sie nie licza, wazne prekosci po usb i predkosci działania internetu. A jaki router do 400zł byscie polecili? pod swiatło 600?

tamtosiamto
26-06-2022 19:26
dla testu wydac 250zl slabe to jest , jak sie to robi tylko dla rdzeni, skoro tyle jest sprawdzonych alternatyw

54,478,917 unikalnych wizyt