Mam w sieci taki problem, gdy kopiuję jakieś dane z serwera (podłączonego do routera) przez wifi to reszta użytkowników nie ma dostępu do internetu, tzn. nie może otworzyć żadnej strony, wygląda to tak, jakby router zajmował się tylko transferem serwer>router>mój komputer a resztę połączeń miał w dupie, czy da się to jakoś zmienić?
Jeszcze pozwolę sobie dodać jedno pytanie:
czy jest jakaś możliwość w oprogramowaniu Tomato, żeby wysłać informację do użytkownika sieci, tak, żeby np. wyświetliła się w jego przeglądarce? Wiem, że coś takiego jest możliwe, bo mi mój dostawca internetu coś takiego zrobił.
Edytowany przez hinx dnia 05-03-2011 00:54
@gawar nie opowiadaj bzdur bo wszystkie kompilacje opierane na tomato-rt build53 w gorę (a wiec toastmana, moje czy Victeka) zawieraja juz ten sterownik.
@hinc - poczytaj o tablicy v3. Jezeli masz moje tomato 036H to ono juz ma odpowiednio zmodyfikowane httpd. Opis w dzile tutoriale.
Router:Unifi Cloud Gateway Max Switch:Unifi USW-Lite-16-PoE Switch:Unifi USW-Flex-Mini - szt. 2 Wi-Fi:Unifi U6-Lite - szt. 2 Proxmox VE:i5-13400T, 64GB RAM, 2x 512GB NVMe, 4x 2TB SSD VM #1:Synology SA6400 VM #2:Debian, WWW VM #3: Home Assistant OS
shibby napisał(a):
@gawar nie opowiadaj bzdur bo wszystkie kompilacje opierane na tomato-rt build53 w gorę (a wiec toastmana, moje czy Victeka) zawieraja juz ten sterownik.
Ja tylko piszę jak jest.
Nie wiem co jest przyczyną bo na wcześniejszych Tomato też było wolno ale dopiero ta kompilacja naprawiła ten błąd.
Jeszcze pozwolę sobie dodać jedno pytanie:
czy jest jakaś możliwość w oprogramowaniu Tomato, żeby wysłać informację do użytkownika sieci, tak, żeby np. wyświetliła się w jego przeglądarce? Wiem, że coś takiego jest możliwe, bo mi mój dostawca internetu coś takiego zrobił.
Pytanie ciągle aktualne
· Łącznie użytkowników: 24,126 · Najnowszy użytkownik: goldi111
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
amikot
13-06-2025 19:58
to forum wygląda na martwe
Maniek91PL
15-05-2025 19:35
witam! było coś gdzieś o obsłudze asus mesh w tomato moze? chętnie bym przetestował u rodziców
servee
24-01-2025 18:18
Światłowód + mediakonwenter. Ekranowana skrętka nie jest wymagana, taką sytuację już zastałem. Zamierzam ją wymienić na zwykłą. Da to coś?
shibby
17-01-2025 07:45
a ta skrętka ekranowana o której piszesz to jakiś wkopany przewód do bramy/furtki/kamer y zewn? Jak tak to jego też przez zabezpieczenie podepnij.
shibby
17-01-2025 07:43
no to pora zabezpieczyć kable LAN zabezpieczeniami przeciwprzepięciow ymi - tanio nie będzie. Jak przychodzi ci internet? Skrętką czy światłem? Jak skrętką to zacząłbym od tego.
servee
12-01-2025 12:52
Ponownie padły mi wszystkie porty sieciowe w routerze - to już 3-ci w 6 m-cy. Podejrzany to ekranowana, nieuziemiona skrętka - 12mb. Czy jest to możliwe?
dawidt
21-12-2024 01:09
siema
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa